Massage

Wat Po is gekend voor de tempel met de reusachtige liggende gouden Buddha. Nadat de koning Wat Po in 1782 liet restaureren, werd zijn tempel de eerste universiteit van Thailand. Dit centrum van Thaise kunst en wetenschap bracht de genees- en massagekunst van de voorouders bij elkaar. In deze tempel wordt deze eeuwenoude traditie nog steeds voortgezet.

De basisidee van Thaise massage – de onverbrekelijke verbinding van lichaam en geest – vindt zijn wortels in het boeddhisme.

Thaise massage brengt het lichaam tot harmonie. Ze werkt blokkades weg door punten op de energielijnen in te drukken. Zo kan de energie dan vrij stromen.

De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage.
Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).

De massage therapie bevrijdt de patiënt van chronische hoofdpijn en van pijn in rug, nek, knie, enkel, elleboog, schouder. Ze maakt ook een einde aan constipatie, menstruatiepijnen en dergelijke.

Bij traditionele Thaise massage draagt men makkelijk zittende kleding. De massage gebeurt op een futon of matras.

Hits: 225