Pay per use

Pay per use of betaal per gebruik.

Thaivivat introduceerde een nieuwe pay-per-use-verzekeringsoptie. Het idee is vergelijkbaar met een prepaid mobieltelefoonpakket. Het voertuig valt onder de dekking voor de hoeveelheid gegeven uren per periode. Bijvoorbeeld 144 uur voor dertig dagen, 600 uur voor honderdenacht dagen en 960 uur voor driehonderdzestig dagen. De pakketprijs is lager dan de normale verzekeringsplannen, maar u kunt uw auto gemiddeld drie tot vijf uur per dag gebruiken. Als u bijna geen uren meer hebt, kunt u herladen, net alsof u uw mobiele telefoon herlaadt.

De grootste zwakte van de pay-per-use-verzekering is de complexiteit. De prepaid-applicatie van Thaivivat moet vóór het rijden worden ingeschakeld om onder dekking te vallen en daarna worden uitgeschakeld. Als je in een gebied met een laag internetsignaal rijdt, moet je de verzekeringsmaatschappij vragen om te melden op welk tijdstip je wil rijden.

Je bespaart snel 40% op de premie van de gekozen verzekering. Hoe het werkt zie je hieronder.

Misschien is dit een tip voor wie sporadisch de wagen van een Thais familielid gebruikt, wetende dat het voertuig niet of onvoldoende verzekerd is. Betaal voor de tijd dat je werkelijk met de auto gaat rijden… van zuinigheid gesproken. 🙂

Dus ja, de prepaid autoverzekering bestaat.

Hits: 140

Overstay

Overstay is technisch gezien illegaal, maar het is geen groot strafbaar feit in Thailand.  In sommige gevallen kan het veel ernstiger zijn. Je kan gevangenisstraf krijgen en gedeporteerd worden. Om het zover niet te laten komen, stelt de immigratiebeambte in Thailand diegenen die een visum overschrijding hebben, in de gelegenheid om de boete te betalen. Daarna kunt u teruggaan naar uw normale leven en in het land blijven zolang u over het juiste visum (verblijfsrecht) beschikt.

Het maakt niet uit hoe je je aanstaande excursies en avonturen in Thailand plant, onthoud altijd één ding: vermijd het overschrijden van het verblijfsrecht, aangegeven mits een gedateerde stempel in je paspoort. Een van de domste fouten die een buitenlander zou kunnen maken, is zijn visum overschrijden vanwege onwetendheid of gewoon een gebrek aan kennis van de Thaise visumregels en -voorschriften.

Als u na 20 maart 2016 Thailand verlaten hebt mits een overschrijding van je toegestane verblijfsrecht is het volgende op u van toepassing.

Regelgeving voor hij/zij die zich aangeven.

 

  • Een vreemdeling die meer dan 90 dagen na zijn / haar toegestane datum in (overschrijding) overstay is, wordt verbannen om het land opnieuw binnen te komen gedurende 1 jaar, te beginnen vanaf de vertrekdatum.
  • Een vreemdeling die meer dan 1 jaar na zijn / haar toegestane datum in overstay is, wordt verbannen om het land opnieuw binnen te komen gedurende 3 jaar, te beginnen vanaf de vertrekdatum.
  • Een vreemdeling die meer dan 3 jaar na zijn / haar toegestane datum in overstay is, wordt verbannen om opnieuw 5 jaar het land binnen te komen, te beginnen vanaf de vertrekdatum.
  • Een vreemdeling die langer dan 5 jaar na zijn / haar toegestane datum in overstay is, wordt verbannen om het land opnieuw binnen te gaan gedurende 10 jaar, te beginnen vanaf de vertrekdatum.
  • Overstay van 1 tot 90 dagen zal een geldboete worden van ฿ 500/dag met een maximum van ฿  20.000.
    Meer dan 40 dagen en maximum 90 dagen kan immigratie een bijkomende sanctie overwegen.
Regelgeving voor wie gearresteerd wort

 

  • Een vreemdeling die tussen 1 dag tot precies 1 jaar na zijn / haar toegestane datum nog in het koninkrijk is, wordt verbannen om het land opnieuw binnen te komen gedurende 5 jaar, te beginnen vanaf de vertrekdatum.
  • Een vreemdeling die langer dan 1 jaar na zijn / haar toegestane datum in ‘t land bleef, wordt verbannen om het land opnieuw binnen te komen gedurende 10 jaar, te beginnen vanaf de vertrekdatum.

Wie in overstay is van voor de nieuwe regelgeving (20 maart 2016) kan zich alsnog aangeven bij een immigratie check point aan een land , zee of lucht grens. U moet dan een boete betalen van ฿ 500/dag overschrijding, maar niet meer dan ฿ 20.000 voordat u het Koninkrijk Thailand mag verlaten. (Oude sancties)

Laat één dag overstay niet uitmonden in een ban van 5 jaar.  Vermijd op alle mogelijke manieren gepakt te worden door de immigratiepolitie. Als ze je om wat voor reden dan ook tegenhouden bij een willekeurige check-up, zelfs op weg naar het vliegveld, (zullen) kunnen ze je opsluiten, ongeacht de tijd die je hebt overschreden, zelfs als is het maar één dag !

 

 

Hits: 367

E-Sigaretten

Terwijl elektronische sigaretten of e-sigaretten over de hele wereld worden gebruikt als een manier om mensen te helpen stoppen met roken, moeten reizigers die naar Thailand komen zich ervan bewust zijn dat deze apparaten illegaal zijn in het koninkrijk.
Overtreden van deze wet in Thailand kan nare gevolgen hebben, zoals gearresteerd worden, een boete die meerdere keren de waarde van het illegale item (s) overschreden tot gevangenisstraf. Dit geldt zowel voor buitenlanders als voor Thais.

Er zijn recente incidenten geweest van buitenlandse reizigers die niet op de hoogte waren van het verbod, ze een boete ter plaatse kregen en/of gearresteerd werden.
Velen zullen zich afvragen waarom een ​​apparaat dat is ontworpen om mensen te helpen bij het stoppen van de rook gewoonte, wordt verboden. Een woordvoerder van de overheid zei dat het verbod om gezondheidsredenen werd ingevoerd en dat het oorspronkelijk werd gesuggereerd omdat elektronische sigaretten jongeren ertoe aanzetten om te roken.
Dat verbod bestaat sinds 2014.
Zo worden reizigers die naar Thailand komen geadviseerd geen elektronische sigaretten mee te nemen, noch items of apparatuur die verband houden met e-sigaretten; zoals de vloeistof die in het apparaat wordt gebruikt.
Evenzo moeten reisagenten of touroperators die Thailand als bestemming verkopen, ervoor zorgen dat hun klanten op de hoogte zijn van het verbod op elektronische sigaretten .

Hits: 214